Hvorfor skal man bruge transportbur til hunden?

Først og fremmest pga. sikkerheden. Men også for din egen komforts skyld. Lad os tage sikkerheden først.

1) Når en hund transporteres i bil, er det farligt at lade den sidde på sæderne. Det farlige opstår ved kraftige opbremsninger eller endnu værre: Ved sammenstød. Der er lavet sikkerhedstests, som viser, hvor farligt det er. Faktisk kan en hund flyve frem med så stor kraft, at den kan knække et af nakkestøtterne og fortsætte frem mod chaufføren eller en medpassager. Så sikkerhedsmæssigt er der en god grund til at bruge et bur til hunden. Køb evt. et online i denne gode butik, som klart kan anbefales: Se mere godt her

2) Sikkerheden på hundens vegne handler ikke kun om hårde opbremsninger, men også om, hvad der sker, når hunden skal ud af bilen. Det er meget lettere og mere sikkert, når man har en låge i buret, som kan åbnes, efter at man har åbnet bagklappen.

3) Det er også nemmere for dig at holde bilen ren. Med et bur i bilen har du mulighed for at placere en madras til transportbur eller et hundetæppe, således at der kun er et meget begrænset område, som bliver vådt eller snavset. Og det er vel at mærke noget, som let kan hænges op bagefter. Jeg nyder næsten hver dag at kunne fjerne det våde tæppe, hænge det op og lægge et nyt, dejligt tørt tæppe ind i stedet for.

Der er i øvrigt mange andre fordele, når man tager detaljerne med. Fx er det rart med et bur, når man har gæster med i bilen, for det er ikke alle, der bryder sig om, at have en hund ved sin side – eller ovenpå sig.

Jeg har lagt mærke til, at især nyere hundeejere ikke er så vilde med at bruge en transportkasse til hunden. Bevares, jeg forstår godt, hvis de ikke vil bruge sådan én i stuen. Men i bilen skal du ikke tro, at det er synd for hunden, at den skal sidde i sådan én. Den skal bare lige vænne sig til det, også vil den hurtigt acceptere det – og ligefrem elske det, fordi det er vejen til de gode oplevelse (fx lange gåture, træning, jagt m.m.).

Hvor køber man dem? Jeg har selv været tilhænger af at købe ting i de fysiske butikker. Men gennem tiden er det gået op for mig, at transportbure er gode at købe / bestille online. Den bedste begrundelse er ganske enkelt det meget store udvalg, som findes på nettet. Man kan nærmest finde alt inden for hundeartikler, når blot man går online i stedet for off line. Så kort fortalt: Hvis du ikke finder det helt rigtige (i forhold til mål og materialer (der findes jo bure i alu, jern, syntetisk, stof m.m.)), så anbefaler jeg at gå på nettet i stedet for. Læg mærke til, at der ofte er gratis levering, når man køber for et bestemt beløb (se vilkår på siden).

Har du erfaringer med emnet? Så smid en kommentar.

Skriv et svar