Hvorfor kan jeg ikke sove Psykologi

Der kan være mange forskellige forklaringer på, at nogle mennesker til tider ikke kan sove. Her er en liste med typiske forklaringer:

1) Døgnrytmen er ikke i orden: Hvis du i en længere periode står for sent op, så vænner du samtidig dig selv til at falde i søvn senere. De fleste mennesker sover ca. 8 timer i døgnet. Og har man vænnet sig til at sove indtil fx kl. 10.00, så vil kroppen normalt være klar til søvn kl. 2 om natten.

2) Nogle mennesker sover for meget midt på dagen, således at man om aftenen allerede har fået en stor del af de 8 timer, som de fleste sover.

3) For nogle mennesker kan koffein indtaget kort tid før sengetid give problemer med søvnen.

4) Stress er uden tvivl også en hyppig årsag til manglende evne til at falde i søvn. Det er en god idé, hvis man tidligt på dagen får løst de fleste af sine opgaver og problemer, således at man ikke har alt for meget at tænke på om aftenen og natten.

5) Manglende aktiviteter i løbet af dagen. Nogle mennesker oplever, at det er nemmere at falde i søvn, hvis man har været meget aktiv i løbet af dagen. Fx gennem sportsaktiviteter.

Forklaringerne kan således være både psykiske og fysiske, og heldigvis vil de fleste kunne gøre meget for at undgå det. Se også god info på Netdoktor.

Kommentarer til denne forklaring på “hvorfor kan jeg ikke sove-spørgsmålet”? Smid en besked herunder. Tak, fordi du bruger siden.

Skriv et svar