Hvordan sætter man automatisk genereret indholdsfortegnelse i Word

Klik på din første overskrift med venstre musetast.

Klik på knappen “Overskrift 1” (du ser den øverst, når du har valgt fanen “Startside”). Nu ved Word, at overskriften er en overskrift og ikke bare alm. tekst.

Gør det samme med alle dine overskrifter. Bliv ved med at bruge knappen “Overskrift 1”. De andre knapper (“Overskrift 2, 3, 4 osv.) er til underoverskrifter.

Når du har “fortalt” Word, hvad der er overskrift, skal du klikke øverst i dokumentet med venstre musetast (altså der, hvor du vil have Indholdsfortegnelsen).

Tryk på Referencer (fanen øverst). Tryk på Indholdsfortegnelse, og vælg fx den første.

Underoverskrifter i indholdsfortegnelsen

Hvis du også har underoverskrifter, skal du “fortælle” Word, at de er underoverskrifter. Det gøres som antydet ved at vælge knapperne “Overskrift 2, 3 osv.”. Normalt kan man ikke se dem, før man har trykket på knapperne til højre for “Overskrift 1”-knappen.

Kan man ændre skrifttype og størrelse i overskrifterne??

Ja, det kan man godt.

Det nemmeste er at højreklikke på knappen “Overskrift 1” og herefter vælge “Redigér”. Så får du mulighed for at ændre det meste, fx skrifttype, størrelse – ja, måske vil du ikke have den farve, som Word automatisk vælger for dig.

Når du ser redigeringsvinduet, kan du se, at der er sat flueben ved “Kun i dette dokument”. Det betyder, at ændringerne ikke påvirker alle de andre dokumenter, som du kommer til at lave senere. Men man kan godt ændre det, hvis det skulle være interessant.

Skriv et svar