Hvordan forsikrer man en hund?

Hvis du ejer én eller flere hunde, så skal du have en ansvarsforsikring. Den er ganske enkelt lovpligt og kaldes derfor også ofte “den lovpligtige ansvarsforsikring til hund”. Angående priser på hundeforsikring så koster den ikke ret meget. Den skal dække, hvis din hund kommer til at forårsage ulykker, fx i trafikken eller andre steder. Her er det meget uheldigt for ejeren, hvis der ikke er tegnet en forsikring, som kan dække.

De andre forsikringstyper

Du kan også tegne en hundesygeforsikring. Men denne er ikke lovpligtig, den er frivillig. Det er en stor fordel at tegne denne hundeforsikring. Det er der flere grunde til. For det første er forsikringens priser ikke ret høje. Typisk er der tale om lidt over 100 kr. om måneden, og for denne præmie vil de typisk dække for 20 – 30.000 kr. om året. Det viser sig i øvrigt, at vores naboland Sverige af en eller anden grund har langt større tradition for at tegne denne type forsikring end i Danmark.

Ud over denne hunde-sygeforsikring kan man også tegne en udvidet ansvarsforsikring. Den skal fx bruges, hvis du er figurant i hundetræning, eller hvis du deltager i udstillinger. Her er det vigtigt at have ekstra dækning, hvis der skulle ske noget.

Emne: Hvordan forsikrer man hunden?

Skriv et svar